Skip to content

Belastingaangiften en​

fiscaal advies

Als ondernemer betaal je belasting. Daar is geen ontkomen aan. Waar u wel invloed op heeft, is hoeveel belasting u betaalt. Door uw geldstromen en administratie optimaal in te richten en maximaal gebruik te maken van de talloze regelingen, kunt u de belastingafdracht zoveel mogelijk beperken. BIJBVO geeft fiscaal advies en kan ook de aangiften voor u verzorgen.

Belastingen

Als we bij BIJBVO de belastingaangiften voor u verzorgen, zullen we met een deskundige blik naar uw administratie kijken en alles wat ons daarin opvalt, met u bespreken. Pas als alles netjes op een rijtje staat, kunnen we de verschillende aangiften voor verzorgen. U weet daarmee zeker dat u van de belasting geen vervelende verrassingen hoeft te verwachten en tegelijkertijd niets te veel betaalt.

Omzetbelasting is de belasting over de omzet die wordt geheven bij de levering van een product of dienst. De btw-tarieven zijn gebaseerd op Europese richtlijnen. In Nederland is het algemene btw-tarief 21%. Daarnaast geldt een verlaagd tarief van 9% en 0%.

Vennootschapsbelasting is de belasting die vennootschappen betalen over hun winst.

Dividendbelasting moeten bedrijven betalen als ze winst (dividend) uitkeren aan hun aandeelhouders. De dividendbelasting geldt alleen voor aandeelhouders van Nederlandse vennootschappen.

Inkomstenbelasting is een vorm van directe belasting die wordt betaald over het inkomen van een natuurlijke persoon. Mensen die in loondienst zijn, betalen loonbelasting als voorheffing op de inkomstenbelasting. Zelfstandigen, zoals eenmanszaken, zzp’ers en maatschappen kunnen geen loonbelasting afdragen en betalen daarom inkomstenbelasting.

Fiscaal advies

De belastingwetgeving verandert voortdurend en ook de situatie van uw onderneming en uzelf is niet altijd hetzelfde. Om toch altijd te weten wat financieel en fiscaal gezien de beste keus is, kunt u bij ons terecht voor advies. We zetten een paar situaties op een rijtje waarbij we van dienst kunnen zijn:
  • Adviseren van ervaren en startende ondernemers en (vermogende) particulieren
  • Begeleiding bij bedrijfsoverdrachten
  • Advies en begeleiding bij fusies en overnames
  • Financiële inkomens- en estate planning
  • Advies in bezwaar- en/of beroepsprocedures
  • Begeleiding bij belastingcontroles of bemiddeling bij conflicten met de Belastingdienst.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een afspraak: